Publieksdag ?Snelheid? in Winterswijk

Geplaatst op: 16 november 2007, 13:00

Winterswijk - Een noodstop maken bij 30 km per uur, je snelheidsmeter testen en ‘schieten’ met de lasergun? Op zaterdag 24 november vindt in Winterswijk de Publieksdag ‘Snelheid’ plaats. Dan wordt de parkeerplaats bij schouwburg De Storm aan de Haitsma Mulierweg  voor één dag omgetoverd in een echte ‘verkeersstraat’. Bezoekers kunnen tijdens deze dag kennis maken met verschillende aspecten van ‘snelheid’. De boodschap die centraal staat is: “Een paar kilometer te hard, een wereld van verschil”.

Het programma is zeer divers, naast een informatief gedeelte is het voor bezoekers vooral een doedag. In de ‘verkeersstraat’ zijn verschillende activiteiten opgesteld. Bezoekers kunnen een noodstop maken op een mobiele slipbaan, ‘schieten’ met de lasergun en hun eigen snelheidsmeter ‘ijken’, door met hun auto langs opgestelde radars te rijden. In de kantelsimulator is te leren hoe het is om met de auto op de kop te belanden en de gordels los te maken.

Met de winter in het vooruitzicht is er deze dag extra aandacht voor het rijden tijdens winterse omstandigheden (bijv. winterbanden) en hierover krijgen bezoekers nuttige informatie. Brom- en snorfietsers kunnen bij de rollentestbank met hun eigen snor- of bromfiets een demonstratie krijgen hoe de snelheid voor deze voertuigen wordt gemeten.

Samenwerking
De publieksdag ‘Snelheid’ in Winterswijk is één van de zes publieksdagen die dit jaar voor de eerste keer georganiseerd worden door de teams Verkeershandhaving van de drie Gelderse politiekorpsen en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG). De Verkeershandhavingsteams en het ROVG werken samen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in de provincie. De ervaring leert dat ook in kleine snelheidsovertredingen een groot gevaar kan schuilen. ‘Slechts’ een paar kilometer te hard maakt een wereld van verschil. Tussen een aanrijding met alleen materiële schade of ongeval met (dodelijk) letsel. Of het verschil tussen een bekeuring of geen bekeuring. Tijdens de publieksdagen kunnen bezoekers zien én zelf ervaren welke nadelige gevolgen een te hoge snelheid in het verkeer kan hebben en hoe de politie hierop controleert.

Parkeerplaats schouwburg De Storm
Op 24 november wordt de Publieksdag ‘Snelheid’ gehouden op de parkeerplaats van schouwburg de Storm aan de Haitsma Mulierweg in Winterswijk.
De verkeersstraat is tussen 10.00 en 15.00 uur voor iedereen vrij toegankelijk. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Share