Politieberichten maandag 12 november 2007

Geplaatst op: 12 november 2007, 13:00

 

Inbraak in woning

 Borculo – Onbekenden hebben zondag 11 november ingebroken in een woning aan de Mevrouw Kuipers-Rietberglaan in Borculo. Weggenomen werden een horloge en een digitale fotocamera. De politie is een onderzoek gestart.

Om de woning binnen te komen werd een raam geforceerd en vervolgens werden de goederen weggenomen. De politie is een buurtonderzoek gestart en heeft de zaak in onderzoek.     

 Kinderfietsen weggenomen

Gendringen – Onbekenden hebben zondag 11 november ingebroken in een fietswinkel aan de Grotestraat in Gendringen en daarbij drie kinder-crossfietsen weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

De inbraak vond plaats rond 07.30 uur. Van de fietswinkel werd een etalageruit vernield en vervolgens werden de drie fietsjes die in de etalage stonden weggenomen. Getuigen hebben gezien dat de fietsen door twee onbekende mannen in een blauwe bestelauto werden geladen. De politie is in verband met het onderzoek op naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

Sigaretten weg uit kiosk

Doetinchem – Uit de kiosk van het Centraal Station aan de Broekweg in Doetinchem is zondag 11 november een onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen. De politie onderzoekt de diefstal.

De diefstal vond plaats tussen 19.00 en 20.30 uur. Men kon binnen komen doordat een raam niet geheel gesloten was. Vervolgens werden de sigaretten weggenomen.

Brand in woning

Varsseveld – In een woning aan de Koningin Wilhelminaal in Varsseveld is zondag 11 november brand ontstaan, waarbij op de eerste verdieping van de woning behoorlijke schade ontstond.

De brand werd rond 12.25 uur gemeld bij de hulpdiensten. Ten tijde van de brand waren de bewoners niet thuis. Volgens de brandweer is de brand ontstaan in een föhn. De föhn was    ’s morgens nog gebruikt door de bewoonster. De schade is aanzienlijk. Salvage is in kennis gesteld.

Automobilist onder invloed alcohol

Baak – Een 57-jarige automobilist uit Doetinchem bleek zondag 11 november bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De man kreeg een boete.

De Doetinchemmer werd rond 20.55 uur gecontroleerd op de Beukenlaan in Baak. Hij bleek te hebben gedronken en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,7 prom. en kreeg een boete.

Drankrijders betrapt

Doetinchem – Bij politiecontroles in de omgeving van Doetinchem werden in de nacht van zondag op maandag 12 november twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Een 35-jarige automobilist uit Lichtenvoorde blies rond 01.10 uur op de Varsseveldseweg in Doetinchem 0,6 prom. Hij kreeg een boete.

Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Doetinchem blies rond 02.25 uur bij controle op de Gaanderenseweg in Doetinchem 0,5 prom.  Beginnend bestuurders zijn al bij 0.2 promille strafbaar. De politie maakt proces verbaal op.

 

Share