Politie rond onderzoek naar vlotongeval af

Geplaatst op: 9 november 2007, 13:00

Rekken/Winterswijk-Het team van de politie Achterhoek en het Korps Landelijke Politiediensten dat onderzoek deed naar het vlotongeval op de Berkel, waarbij twee medewerksters van een Winterswijkse vestiging van het Kruidvat op 30 september jl. om het leven kwamen, heeft haar onderzoek afgerond. Het team heeft haar bevindingen vandaag aan de officier van justitie in Zutphen overhandigd die beslist over eventuele vervolgstappen.

Na het tragische ongeval hebben medewerkers van beide politiekorpsen een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de omstandigheden waaronder het vlotongeval kon plaats vinden.

In de afgelopen periode zijn bijna 100 verklaringen opgenomen. Naast de vrouwen die bij het ongeval betrokken waren, werden ook betrokkenen rond de organisatie van het uitstapje verhoord. Het onderzoek was breed van opzet en gedurende het onderzoek kwamen feiten en omstandigheden naar voren, waaruit een verdenking van een strafbaar feit rees.

Tijdens het onderzoek is er informatief samen gewerkt met de Voedsel en Warenautoriteit en de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

De officier van justitie zal zich nu op een eventuele vervolgstap beraden. Het is nog niet te zeggen of de uitkomst van het onderzoek tot een strafvervolging door het Openbaar Ministerie zal leiden.

Share