Politieberichten woensdag 7 november 2007.

Geplaatst op: 7 november 2007, 13:00

 

Fietscontrole basisscholen

 Ruurlo-Samen met vijf vrijwilligers van Veilig Verkeer afdeling Berkelland heeft de Ruurlose politie dinsdag 6 november de fietsen van de leerlingen van de Kerst Zwartschool en de St. Willibrordusschool gecontroleerd. Dat de controle noodzakelijk was, bleek gezien het grote aantal defecte tweewielers.

Ongeveer 15% van de fietsen werd afgekeurd. De eigenaren van deze fietsen kunnen woensdag 14 november tussen 14.00 en 15.00 uur hun fiets laten herkeuren.

Donderdag 9 november worden de fietsen bij de overige basisscholen in Ruurlo gecontroleerd. Het doel van de controle is kinderen bewust te maken dat het rijden op een goede fiets de veiligheid vergroot. De politie doet dan ook een beroep op de ouders om regelmatig het vervoermiddel van hun kind te controleren. Veiligheid begint bij jezelf.

Balletjespistool in beslaggenomen

Winterswijk-Door een oplettende getuige kon de politie dinsdag 6 november twee Winterswijkse tieners aanhouden die in het bezit waren van een balletjespistool.

 De getuige zag omstreeks 16.10 uur dat drie jongens op de Wheme met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op personen richtten. Agenten die ter plaatse gingen, troffen de jongens aan. In eerste instantie verklaarden zij dat zij geen op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich hadden en niet op mensen hadden gericht. De jongens hadden echter het balletjespistool verstopt onder een auto.

 Dit balletjespistool werd zichtbaar toen de auto wegreed. De jongens zijn aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld. Het balletjes pistool is in beslaggenomen.  Over de eventuele strafafhandeling wordt nog overleg gepleegd.

Aanhoudingen op heterdaad na inbraak

 Doetinchem- De politie van Doetinchem heeft woensdag 7 november een 18-jarige en een 19-jarige inwoner van Bocholt (Dld) aangehouden op verdenking van inbraak.

 Omstreeks 03.45 uur kwam bij de politie een melding binnen dat twee personen aan het inbreken waren bij een bedrijfspand aan de Keppelseweg. Agenten die ter plaatse gingen zagen de twee mannen lopen, waarna ze werden aangehouden.

Na een eerste onderzoek bleek dat de mannen hadden ingebroken in het bedrijfspand en sleutels hadden weggenomen, waarmee vervolgens voertuigen die geparkeerd stonden op het terrein werden geopend. Uit deze voertuigen werd onder andere een navigatiesysteem weggenomen. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor

Gewond bij verkeersongeval

 Lichtenvoorde- Bij een verkeersongeval op de kruising van de Europaweg met de Richterslaan in Lichtenvoorde is dinsdag 6 november een 59-jarige inwoner van Doetinchem gewond geraakt.

 Een 44-jarige automobilist uit Koekange (gemeente de Wolden/provincie Drenthe) reed omstreeks 15.30 uur over de Europaweg vanuit de richting Doetinchem in de richting van Groenlo. Voor hem reed de 59-jarige inwoner van Doetinchem. Deze laatste remde omdat het verkeerslicht op rood stond. De automobilist uit Koekange kon niet meer op tijd stoppen en botste achter op de auto van de Doetinchemmer. De man uit Doetinchem is met een hersenschudding en schouder- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Verdachte steekincident Zeddam bij verlichtingscontrole aangehouden

Doetinchem-De politie heeft dinsdagavond 6 november tijdens een verlichtingscontrole in de stad een 29-jarige  Doetinchemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht verleden maand in Zeddam een bekende van hem te hebben neergestoken.

De politie hield dinsdagavond op diverse plaatsen rond het centrum een verlichtingscontrole. Rond 21.30 zagen agenten een man op een fiets zonder verlichting over de Terborgseweg naderen. Toen zij hem een stopteken gaven, ging hij er vandoor. Te voet werd de achtervolging ingezet en toen de man op de Prins Hendrikstraat onderuit ging, konden zij hem inrekenen. Het ging om een 29-jarige Doetinchemmer, wiens aanhouding landelijk was verzocht na een steekincident in Zeddam.

 Bij dit steekincident dat op 18 oktober ’s middags plaats vond raakte een 50-jarige vrouw uit ’s Heerenberg gewond. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en inhoudelijk kan nog geen informatie over het incident worden vertrekt omdat de man nog verhoord moet worden.

 

Share