Drie zwaar gewonden bij ernstig ongeval in Vorden

Geplaatst op: 2 november 2007, 13:00

door Nicolaas Kerkmeijer Fotobureau Kerkmeijer

Vorden – Bij een aanrijding tussen een personenauto en een bestelbus op de Rondweg N316 met de kruising Strodijk in Vorden zijn vrijdagmiddag twee jonge mannen en twee jonge vouwen in de leeftijd van 16-21 jaar gewond geraakt. Drie van hen zijn er volgens een politiewoordvoerster ernstig aan toe.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16 uur toen de 20-jarige bestuurder uit Steenderen vanaf de Strodijk de Rondweg op wilde rijden. Hij zag daarbij een bestelbus, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Dinxperlo, over het hoofd. Het viertal belandde met hun auto naast de weg.

De bestelauto kwam eveneens in de berm tot stilstand. De bestuurster hiervan raakte licht gewond en liet zich bij de Huisartsenpost behandelen.

In de personenauto zat naast de 20-jarige bestuurder, een 21-jarige jongeman en een 18-jarig meisje uit Steenderen en een 16-jarig meisje uit Toldijk. De inzittenden raakten ernstig gewond, de bestuurder raakte licht gewond.

Op verzoek van het ambulancepersoneel werd het dak van de personenauto geknipt waarna de slachtoffers, met behulp van een wervelplank, een voor een uit de auto konden worden gehaald. Waarna de slachtoffers met ambulances naar het ziekenhuis werden vervoerd.

Een automobiliste, die het ongeval zag gebeuren, raakte hevig in paniek. Zelfs zo, dat ze lichtelijk onwel raakte. Ook voor haar werd een ambulance opgeroepen. In totaal werden er vijf ambulances ingezet.

Vanwege het ongeval werd een rijbaan van de Rondweg afgesloten, het verkeer werd over de andere rijbaan langs het ongeval geleid.

Meer foto’s via 112IJsselstreek.nl

Share