Politieberichten dinsdag 30 oktober 2007

Geplaatst op: 30 oktober 2007, 13:00

Twee gewonden bij aanrijding

Didam -Een 29-jarige automobilist uit Pannerden en een 25-jarige passagiere eveneens uit die plaats raakten maandag 29 oktober gewond bij een aanrijding in Didam. Beiden werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 06.45 uur op de kruising Bievankweg met de afrit van de A18. Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lochem reed met zijn vrachtauto over de Bievankweg en sloeg op de kruising linksaf. Hij zag hierbij de automobilist uit Pannerden, die uit tegenovergestelde richting kwam over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de automobilist uit Pannerden en zijn passagiere gewond raakten.

Automobilist moet rijbewijs inleveren

Haarlo – Een 42-jarige automobilist uit Haarlo moest in de nacht van maandag op dinsdag 30 oktober zijn rijbewijs inleveren, nadat bleek dat hij teveel gedronken had

 De bestuurder werd rond 00.05 uur gecontroleerd tijdens een politiecontrole op de Wolinkweg in Haarlo. De man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1,4 promille. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op

 Automobilist onder invloed alcohol

Doetinchem – Een 25-jarige automobilist uit Angerlo bleek bij een politiecontrole in Doetinchem in de nacht van maandag op dinsdag 30 oktober onder invloed van alcohol. De politie maakt proces verbaal op.

De automobilist werd rond 01.05 uur gecontroleerd op de Terborgseweg. De man bleek onder invloed en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 1,0 promille. De politie maakt proces verbaal op.

Diefstal uit bedrijfsbus

Ulft – Op de Riezenweg in Ulft werd maandag 29 oktober ingebroken in een bedrijfsbus. Weggenomen werden een leren jas en een mobiele telefoon. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

De inbraak is gebeurd tussen 14.00 en 15.00 uur. De bus stond geparkeerd voor een winkelpand aan de Riezenweg. Van de bus werd het portierslot geforceerd en vervolgens werden de goederen weggenomen. De politie is een buurtonderzoek gestart.

Diefstal bouwmaterialen

Gendringen –  Onbekenden hebben afgelopen weekend bouwmaterialen weggenomen vanaf een bouwterrein aan de Staringstraat in Gendringen. De politie is een buurtonderzoek gestart.

De materialen, waaronder kabelhaspels, een verdeelkast, statieven met lampen, 100 meter kabel en verlengkabels, werden weggenomen tussen zaterdag 27 oktober en maandag 29 oktober vanaf het bouwterrein naast het gemeentehuis. Men wist op het terrein te komen door een hek weg te schuiven.

Veilig vervoeren kinderen in de auto

Lichtenvoorde – De politie in Lichtenvoorde heeft maandag 29 oktober bij verschillende scholen in Lichtenvoorde gecontroleerd op het veilig vervoeren van kinderen in de auto. Er werden twee bekeuringen uitgereikt.

Gecontroleerd werd bij de Regenboogschool aan de Planetenstraat, de Frans ten Boschschool aan de Rode van Heeckerenstraat en de Hooiwipper aan ’T Hof. De meeste kinderen zaten keurig op de achterbank in de gordel. Er werd twee maal bekeurd, omdat dit niet het geval was

 

Share