Grote oefening in IJzerlo gemeente Aalten

Geplaatst op: 6 oktober 2007, 14:00

IJzerlo - Zaterdagmorgen 6 oktober, rond het middaguur was buurtschap IJzerlo het toneel voor een grootschalig opgezette oefening van verschillende hulpdiensten.

Brandweer, politie en ambulancedienst hadden ter hoogte van Hoopman Landbouwmachines aan de Dinxperlosestraatweg een grote brand en enkele verkeersongevallen in scene gezet.

Brandweerkorpsen uit Dinxperlo, Bocholt, Aalten en Doetinchem waren belast met het blussen van de grote brand en het bevrijden van slachtoffers uit het pand van Hoopman, een omgeslagen bus en een aantal auto‘s.

Doel van deze oefening was natuurlijk te evalueren hoe de verschillende hulpdiensten tijdens een grote ‘ramp‘ met elkaar samen kunnen werken. Omdat ook de Duitse ambulancedienst en brandweer ter plaatse waren, speelde ook de taalbarrière een rol. Bij deze oefening werden een groot aantal voertuigen en vrijwillige ‘slachtoffers‘ ingezet.

Zowel Nederlandse als Duitse pers was ruim vertegenwoordigd. O.a. TV Gelderland zal later deze avond een item over de oefening uitzenden. Aan alle deelnemers was te merken dat de oefening veel stof zal bieden om over na te praten.

Share