Vrouw (24) komt om bij ongeluk met vlot in Rekken

Geplaatst op: 30 september 2007, 14:00

Rekken - In Rekken is zondag 30 september, omstreeks 13.00 uur een 24-jarige vrouw uit Lichtenvoorde omgekomen bij een ongeval met een groot rubberen vlot. Vijf vrouwen werden in het ziekenhuis opgenomen.

Een groep van 18 vrouwen van een winkelketen uit Winterswijk liet zich op een groot rubberen vlot de Berkel afzakken met gebruikmaking van peddels. Bij een stuw in de Berkel onder Rekken was het de bedoeling dat de vrouwen bij een zogenaamde kanostoep het vlot uit het water zouden halen en om de stuw heen lopen. Aan de andere kant zouden ze dan het vlot weer te water laten.

Dit is echter niet gebeurd en het vlot is over de stuw gevaren en vervolgens een kleine twee meter naar beneden gevallen. Daardoor zijn de vrouwen in het water gevallen. De gevolgen waren zodanig dat 5 vrouwen met ambulances naar ziekenhuizen in Enschede en Winterswijk werden gebracht. Eén van de vrouwen verkeert in zorgelijke toestand. Zij werd ter plaatse gereanimeerd, waarbij een arts van de gealarmeerde traumahelikopter werd ingezet.

De overige vrouwen werden met ambulances en brandweerauto’s naar de brandweerkazerne in Eibergen gebracht, waar ze werden behandeld en opgevangen. Inmiddels (30-9 rond 19.00 uur) is bekend dat het slachtoffer dat gereanimeerd moest worden nog steeds in kritieke toestand is. Drie andere vrouwen zijn stabiel en één slachtoffer heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten.

Bij de inventarisatie van de namen van de vrouwen bleek dat één van de vrouwen werd vermist. Duikers van de brandweer hebben om ongeveer 16.00 uur  de vrouw in de nabijheid van de stuw gevonden. Zij was inmiddels overleden.

De politie Berkelland stelt in samenwerking met deskundigen van het Korps Landelijke Politiediensten een onderzoek in naar de oorzaak en toedracht van het ongeval.

De vrouwen en hun familieleden zijn in de brandweerkazerne van Eibergen opgevangen door slachtofferhulp, waarbij ook de burgemeesters Bloemen van Berkelland en Van Beem van Winterswijk aanwezig waren. Er is gezorgd voor begeleiding door een professioneel opvangteam.

De burgemeester van Winterswijk zal zich bezighouden met de nazorg voor de slachtoffers en hun familie

Share