Kind gewond na losraken veerpont

Geplaatst op: 16 september 2007, 14:00

Bronckhorst/Brummen - De veerpont op de IJssel tussen Bronckhorst en Brummen is zondag 16 september aan het eind van de middag losgeslagen. Een 8-jarige jongentje uit Ede raakte daarbij gewond.

Volgens de KLPD-woordvoerder heeft onderzoek van de waterpolitie uitgewezen dat de schipper van de pont de klep van de veerstoep te vroeg omhooghaalde. Hierdoor kwamen de kabels te strak te staan. Één van de kabels waarmee de pont bij Bronkhorst aan de wal vastzat knapte. Het jongetje, dat aan de wal stond, werd hierdoor geraakt. De geknapte kabel kwam in de motor van een passerend vrachtschip terecht, dat daardoor enige tijd stil kwam te liggen.

Op het moment van het ongeval waren op de pont een aantal personen en voertuigen aanwezig. De opvarenden bleven ongedeerd en werden met brandweerboten geëvacueerd. De brandweer van Steenderen, Brummen en Zutphen hadden daarna hun handen vol met het richting de wal trekken van de pont. Binnen een klein half uurtje lag de pont aan de zijde van Bronkhorst aan de kant. De bestuurders van de auto’s en enkele fietsers konden hun voertuigen weer veilig de wal op rijden. De overige opvarenden waren ondertussen opgevangen in Bronckhorst. Ook burgemeester Aalderink van de gemeente Bronckhorst was daar aanwezig.

De veerpont is voorlopig uit de vaart.

Share