Brandweer Zelhem wint ludieke wedstrijden in Dinxperlo

Geplaatst op: 8 september 2007, 14:00

Dinxperlo- Zondag 9 september hebben de jaarlijkse ludieke regionale brandweerwedstrijden plaatsgevonden op het industrieterrein De Rietstap in Dinxperlo. Het brandweerkorps van Dinxperlo won vorig jaar de wedstrijden die in Borculo werden gehouden en nam daarom dit jaar de organisatie voor zijn rekening. De organisator mocht echter niet zelf meedoen aan de wedstrijden.

De dag begon om 9.00 uur met het arriveren van alle teams. Twaalf korpsen uit de regio Achterhoek waren uitgenodigd om aan deze dag deel te nemen, echter kwam het totale aantal teams na een aantal afmeldingen op negen uit. De korpsen Groenlo en Winterswijk hadden zich verenigd en deden mee onder de naam van het Winterswijkse korps. Onderstaand de deelnemende korpsen.

Het korps van Didam en Silvolde was naast bovengenoemde korpsen ook aanwezig, echter hebben  wij daar geen groepsfoto van.

Na een aantal uur hadden de teams, welke uit zes personen per korps bestonden, alle zes wedstrijden afgelegd. De wedstrijden bestonden uit:

1.             Met een door brandweer Dinxperlo aangepaste auto een parcour afleggen. Wel moesten eerst een aantal onderdelen in een groot schuimbad gezocht worden om vervolgens met de auto op pad te gaan;

2.             Met een aangepaste fiets een bepaald vooraf uitgezet parcour afleggen;

3.             Kanovaren in het Blauwe Meer met de opdracht zoveel mogelijk rondjes te varen in een bepaald tijdsbestek;

4.             Een katapult moest door elk team zelf gebouwd worden waarna een bal zover mogelijk weggeschoten diende te worden;

5.             Elk team diende een zo hoog mogelijke toren van kratten te bouwen. Eenmaal omgevallen moest men opnieuw beginnen;

6.             Het laatste spel was het sumoworstelen voor de bevelvoerders of coaches van elk korps

Hierna werd de einduitslag bekend gemaakt waarna de prijsuitreiking volgde. Onderstaand de einduitslag met bijbehorende (vervangend) bevelvoerder of coach:

                Korps     Bevelvoerder/coach

1              Zelhem   Arie Wassink

2              Wehl       Erik Siebes

3              Aalten     Ronald Hoitink

4              Winterswijk           Rick Breuer

5              Varsseveld            Niek Rothman

6              Didam     Debbie Wenting

7              Neede     Rob Dimmendaal

8              Hengelo Mark te Kluver

9              Silvolde  Bennie Koenders

 

De winnaar van de regionale ludieke brandweerwedstrijden 2007 is het korps van Zelhem geworden. 112achterhoek-nieuws.nl wil bij deze hen dan ook feliciteren. Een voorwaarde van de wedstrijden is dat de winnaar de wedstrijden het jaar erop organiseert. De wedstrijden zullen daarom aankomend jaar in Zelhem worden gehouden.

De eerste en de laatste zes foto’s www.ambulancesite.nl/

Share