Alerte winkeliers

Geplaatst op: 18 juli 2007, 14:00

 

Winterswijk- Dinsdagmiddag 17 juli heeft de politie drie jongens uit Aalten, 18, 19 en 20 jaar oud, aangehouden nadat zij zich verdacht hadden gedragen in enkele winkels in het centrum van Winterswijk.

Een winkelier die onraad rook, belde de politie nadat de jongens in zijn zaak waren geweest. Zij trokken zijn aandacht omdat zij de winkel leken te observeren. Na deze eerste melding van verdacht gedrag hebben de winkeliers elkaar telefonisch gewaarschuwd, wat ertoe leidde dat de politie een tweede melding ontving dat de jongens in een winkel aan de Wooldstraat gezien waren.

Een agent kreeg de jongens korte tijd later in het vizier. Ze zijn aangehouden op basis van het feit dat zij verdacht werden van winkeldiefstal. Zij hadden geen gestolen goederen bij zich, maar de tas van één van de jongens bleek wel een zogenaamde geprepareerde tas te zijn. Deze tas is in beslag genomen. Aangezien zij nog geen strafbare handelingen hadden verricht, werden zij na verhoor in vrijheid gesteld. De telefoonketen heeft goed gewerkt en de politie attendeert winkeliers op het feit dat betrokkenen interesse hadden in winkels met duurdere merkkleding.

Share