Man zwaargewond bij brand in Braamt

Geplaatst op: 17 juli 2007, 14:00

Braamt-In een recreatieboerderij aan de Langestraat in Braamt is dinsdag 17 juli brand uitgebroken. Een 20-jarige man uit Doetinchem is hierbij zwaar gewond geraakt. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Campinggasten hebben 12 paarden in veiligheid gebracht in een nabij gelegen weiland.

De politie werd omstreeks 15.15 uur over de brand ingelicht. Ter plaatse bleek het om een grote, uitslaande brand te gaan. De politie heeft de omgeving afgezet en omstanders op een veilige afstand gehouden.


Uit een eerste onderzoek naar de oorzaak van de brand is duidelijk geworden dat de brand is ontstaan door een ongelukkige handeling door de Doetinchemmer na het bijvullen van de benzinetank van een grasmaaier.  Het slachtoffer probeerde de brand te blussen, maar raakte daarbij zwaar gewond.

Omstanders hebben het slachtoffer in het zwembad op het campingterrein gekoeld en eerste hulp verleend in verband met zijn opgelopen brandwonden.

Daarna is de man per ambulance voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer bluste het vuur en een onderzoek naar mogelijk vrijgekomen asbestdeeltjes is inmiddels afgerond. Gebleken is dat op het eigen terrein en op een aangrenzend weiland een beperkte hoeveelheid asbestdeeltjes terecht is gekomen. Dit wordt door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

Share