Explosieve toename auto-inbraken

Geplaatst op: 9 juli 2007, 14:00

 

Vorden/Ruurlo-Het aantal auto-inbraken in Vorden en Ruurlo is sinds juni enorm gestegen. Ook afgelopen weekend waren meerdere autobezitters de dupe! De politie surveilleert extra op locaties waar autokrakers hun slag slaan. Daarnaast vraagt zij autobezitters met klem om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten èn om altijd aangifte te doen!

 

Werd er in voorgaande jaren in deze periode incidenteel ingebroken in een auto, nu heeft de politie al 22 aangiften opgenomen; 8 in Ruurlo en 14 in Vorden!

 

Ergernis en extra werk
Ook afgelopen zondag waren weer drie mensen de dupe. De zijruit werd in geslagen en de in de auto achtergebleven tassen werden gestolen. Voor de gedupeerden, die hun auto op de carpoolplaats aan de Stapeldijk in Ruurlo hadden achtergelaten, was het een frustratie. De rommel, die duizenden stukjes glas opruimen! Aangifte doen bij de politie, naar het gemeentehuis om een nieuw rijbewijs te krijgen, persoonlijke spulletjes die gestolen zijn enz.

 

Waar ingebroken?
De inbraken worden vaak op klaarlichte dag gepleegd. Soms in het centrum terwijl men even de dagelijkse boodschappen doet of op locaties met een toeristisch karakter. Allemaal plaatsen waar de auto gedurende langere tijd zonder toezicht staat en waar autokrakers de laatste weken hun slag slaan.

 

Politie-inzet
De politie had de laatste weken al meer aangiften van auto-inbraken opgenomen en had  in de media gewaarschuwd. Ook werd er extra gesurveilleerd en werd er een flyeractie gehouden “niets erin, niets eruit” ! Ondanks deze extra politie-inzet heeft dit nog niet tot aanhoudingen geleid

 

Wat kan ik zelf doen?

Daarnaast doet de politie nogmaals een dringend beroep op autobezitters. Laat geen spullen van waarde in uw auto achter! Verstop het niet in uw auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. Laat uw dashboardkastje open staan, waarmee u aangeeft dat u uw preventieve maatregelen hebt genomen.

En mocht u toch de dupe zijn geworden: doe altijd aangifte. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over de plaatsen en tijdstippen wanneer wordt ingebroken en kans zij haar surveillance eventueel aanpassen. Op de internetsite www.politie.nl staan nuttige tips

Share