Justitie looft beloning uit

Geplaatst op: 4 juli 2007, 14:00

Doetinchem- Het Openbaar Ministerie in Zutphen heeft dinsdagvond (03/07) in het programma Opsporing Verzocht bekend gemaakt dat er een beloning van 10.000 euro beschikbaar is voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte in de gewelddadige verkrachtingszaak van Doetinchem.

 

Met het uitloven van deze beloning wil het Openbaar Ministerie in Zutphen tegelijk met de verrichtingen van het rechercheteam mensen bewegen om informatie te geven in deze zeer ernstige, gewelddadige verkrachtingszaak.

Wanneer er meer mensen belangrijke informatie verstrekken waardoor de verdachte wordt aangehouden, dan zal gekeken worden naar de waarde van ieders tip. Aan de hand daarvan vindt er een verdeling van het geldbedrag plaats.

 

Donderdagochtend 7 juni j.l. werd een 34-jarige bewoonster van de Beethovenlaan in op gewelddadige wijze in haar flatwoning verkracht. De verdachte belde rond 09.15 uur aan en drong naar binnen. Hij had een pantykous over zijn hoofd en droeg een soort carnavalspruik om herkenning te voorkomen. In de flat knevelde hij de vrouw, snoerde haar mond met een theedoek en verkrachtte haar meerdere malen.

 

Het rechercheteam is sindsdien volop bezig met het onderzoek naar de verdachte, waarbij maandag ondermeer een flyeractie in de omgeving van de Beethovenlaan werd gehouden om zoveel mogelijk mensen te attenderen op het programma Opsporing Verzocht van vanavond.
De Doetinchemse wijkwachten hebben zo’n 1000 flyers ook op de mogelijke vluchtroute verspreid.

 

Opsporing Verzocht dat als onderdeel in het politieonderzoek gebruikt wordt, heeft belangrijke informatie getoond. Tijdens de uitzending waarin ook speciale aandacht aan het signalement van de verdachte werd besteed zijn inmiddels een tiental tips binnengekomen. Of de gouden tip daarbij zat, is op dit moment nog niet bekend.

 

Tot slot toch nogmaals het signalement van de verdachte en de wijze waarop u uw informatie aan het rechercheteam kunt doorgeven.
Opvallend in het signalement van de verdachte (tussen de 20 en 30 jaar), smal tot mager postuur en ongeveer 1.75 lang, is de tatoeage op zijn borst. Deze is van een vogel of daarop gelijkende afbeelding. Hij droeg, zoals eerder aangegeven een groen poloshirt met lange mouwen. Waarom droeg hij dit binnenste buiten ? Wilde hij een logo of een bedrijfsnaam onleesbaar maken. Ook dit opvallend gegeven werd tijdens het onderzoek bekend.

 

Het team kan overdag via 0900 – 8844 bereikt worden. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer hiervan is 0800 – 7000.

Share