Reinigen wegdek Nettelhorsterweg

Geplaatst op: 3 juli 2007, 14:00

Geesteren- Na het grootscheeps sporenonderzoek en de berging van de vrachtauto, worden de manschappen van Brandweer Borculo weer opgeroepen voor het reinigen van het wegdek. 

 

 Ter plaatse blijkt de kraan nog bezig te zijn met de berging van de oplegger. Nadat de oplegger was schoongespoten is de combinatie afgevoerd. Toen was de klus nog niet geklaard, het wegdek was zwaar verontreinigd met olie, diesel en mest. Dit mengsel op de weg moest grondig worden verwijderd.

 

Het zou gevaarlijke situaties opleveren voor het overige verkeer. In samenwerking met provincie, gemeente, waterschap en plaatselijk loonbedrijf is de klus geklaard. Het wegdek was na de reiniging nog glad de provincie besloot daarom de toplaag af te frezen. In de naast gelegen ringleiding van de Berkel ( kattenbeek) was het mengsel van mest en diesel gestroomd.

 

Het waterschap was snel ter plaatse en heeft dammen aangelegd in de beek zodat de verontreiniging niet verder weg kon stromen. Door het leegpompen kwam de beek droog te liggen, hier en daar dreven al bezweken vissen, enkele grote vissen die nog te redden waren zijn teruggezet in schoon water.

 

 

Het verontreinigde slib / water is afgevoerd naar de zuivering.

Share