Update: Twee mannen overleden door verkeersongeval in Lichtenvoorde

Geplaatst op: 13 maart 2012, 11:30

Lichtenvoorde – Bij een verkeersongeval op de kruising van deHamelandroute met de Vragenderweg in Lichtenvoorde zijn dinsdagochtend 13 maart twee inzittenden van een bestelbus om het leven gekomen.

Rond 06.00 uur reed een bestelbus met daarin een 51-jarige man uit Winterswijk en een 34-jarige man uit Sudlohn (Dld.) vanaf de Vragenderweg de Hamelandroute op. De bestuurder verleende daarbij geen voorrang aan een vrachtauto die op de Hamelandroute reed en voor hem van rechts kwam. Deze vrachtauto werd bestuurd door een 21-jarige man uit Blokker.

Er ontstond een aanrijding waarbij de 34-jarige man uit de auto werd geslingerd. Hij overleed ter plaatse. De 51-jarige bestuurder raakte bekneld en is door de brandweer uit zijn voertuig gehaald. Hij is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Daar bleek de man dusdanig gewond dat hij met een traumahelikopter is overgebracht naar een ander ziekenhuis. Hier is hij enkele uren later alsnog overleden. De vrachtautochauffeur bleef ongedeerd.

De Verkeersongevallendienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van de aanrijding. De Hamelandroute is afgesloten. Dit komt door bergingswerkzaamheden die vermoedelijk nog de hele ochtend in beslag zullen nemen.

Share