Inbraak in woning heeft forse waterschade tot gevolg

Geplaatst op: 5 februari 2012, 17:18

WEHL -De brandweer van Wehl is vanmiddag even na één uur uitgerukt voor een melding wateroverlast in een woning aan de Nieuwestraat in Wehl. Ter plaatse aangekomen bleek er sprake te zijn van flinke waterschade op de benedenverdieping. Een brutale diefstal bleek de oorzaak.

De bewoner was vanwege de kou enige dagen zijn huis uitgegaan. Hij verbleef tijdelijk elders. Een vriend van de man zag vanmorgen de ijspegels aan het raam hangen en ging op zoek naar de oorzaak. Er bleek een raam geforceerd. Samen met de inmiddels gewaarschuwde bewoner werd geconstateerd dat er daadwerkelijk was ingebroken.

De daders namen naast de televisie ook een boiler een koperen leidingen weg uit de woning. Hierdoor ontstond een flinke waterlekkage die tot een zeer grote schadepost heeft geleid. Volgens brandweer en politie is aan de hoeveelheid water af te leiden dat de inbraak vannacht plaatsgevonden zou moeten hebben. De politie heeft de inbraak in onderzoek. De brandweer heeft de kelder en de benedenverdieping leeggepompt. Stichting Salvage wordt ingeschakeld om de schade af te handelen.

Share