Koe zakt door het ijs en overlijd door onderkoeling

Geplaatst op: 5 februari 2012, 13:43

GELSELAAR – Brandweer Laren en Lochem moesten zondagmorgen al vroeg op pad om een koe uit het ijs te redden. Het dier was in een sloot beland aan de Schothorstweg in Gelselaar. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen was de koe nog in leven, maar tijdens de inzet overleed het dier aan de hevige kou en onderkoeling.

Volgens de De Heer W. Huinink OVD van de brandweer achterhoek oost die bij het incident was gebeurd het wel vaker dat een koe in een sloot terecht komt. ”Maar door de kou had dit extra aandacht.” De koe was ‘s morgens door de boer in de wei gezet omdat het dier ziek was. Rond 9.00 uur werd de brandweer opgeroepen om in actie te komen. De brandweer mensen hebben er alles aan gedaan om het dier levend uit de sloot te halen, maar dat lukte helaas niet. Na het overlijden is de koe met een kabel uit de sloot getrokken.

Het dode dier is door een bedrijf opgehaald. Deze week moest de brandweer in Berkelland vaker in actie komen om dieren van het ijs te redden. In Ruurlo werd vrijdag een gewonde gans van het ijs gehaald.

Tekst: nieuwsuitberkelland.

Share