Passantenonderzoek naar overval woning Beethovenlaan in Doetinchem

Geplaatst op: 23 januari 2012, 21:35

DOETINCHEM – Maandagmiddag 23 januari heeft de politie een passantenonderzoek gehouden in de omgeving van de woning van een 54-jarige vrouw  die precies een week geleden, op 16 januari,is overvallen. De woningoverval aan de Beethovenlaan in Doetinchem is gepleegd door twee daders. De twee daders, een getinte man en een blanke vrouw gingen er zonder buit vandoor.

Tijdens het passantenonderzoek heeft de politie 180 passanten gesproken en ontving de politie direct al tips, politie gaat die tips nog onderzoeken. 

De overval werd omstreeks 17.50 uur bij de alarmcentrale gemeld. Kort daarvoor was er bij de vrouw aangebeld. Er stond een blanke vrouw in een soort uniform voor de deur. Het leek of zij van een pakketdienst was. Direct daarop verscheen ook een getinte man en beiden drongen naar binnen, waarbij de bewoonster tijdens een worsteling licht gewond raakte. De daders zijn er zonder buit vandoor gegaan. De vrouw hoefde niet naar het ziekenhuis.

De gealarmeerde politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in en het overvallenteam werd ook betrokken in het onderzoek. Er werd een twitterbericht verstuurd en het slachtoffer is op het politiebureau opgevangen. Hier is ook een eerste verklaring van haar opgenomen.

De verdachten voldoen aan het volgende signalement:
De getinte man is ongeveer 30 jaar en zo’n 1.70m lang. Hij heeft zwart haar en donkere ogen en droeg een donkerblauwe jas en donkerblauwe spijkerbroek.
De blanke vrouw wordt op 24 à 25 jaar geschat. Zijn is ongeveer 1.68 m lang en heeft blond haar dat zij in een staart of vlecht droeg. Ze droeg donkerblauwe kleding, een soort uniform van een pakketdienst met een stropdas.

Tips zijn welkom via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Share