Passantenonderzoek overval woning Winterswijk

Geplaatst op: 12 januari 2012, 16:17

Winterswijk – Donderdagmiddag 12 januari heeft de politie een passantenonderzoek gehouden in de omgeving van de woning van een ouder echtpaar die precies een week geleden, op 5 januari, zijn overvallen. De woningoverval aan de Plataanlaan in Winterswijk is gepleegd door twee daders. Er werd een geldbedrag buitgemaakt.

Tijdens het passantenonderzoek heeft de politie 150 flyers uitgereikt en ontving de politiedirect een tiental tips, waarvan enkele bruikbaar lijken.

De overval vond om 12.20 uur plaats. De twee daders belden aan bij het echtpaar en drongen de woning binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest het echtpaar geld afgeven. Er raakte niemand gewond. De overvallers zijn er in eerste instantie te voet vandoor gingen, maar het zou kunnen dat zij ergens een vervoermiddel klaar hadden staan.

Als er nog mensen zijn die verdachte personen en/of voertuigen hebben gezien vorige week donderdag, en nog niet met de politie gesproken hebben, roept het overvallenteam van de politie hen met klem op om te bellen met 0900-8844.

Ook andere tips zijn nog altijd zeer welkom op 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

De overvallers waren twee getinte jongemannen met een slank postuur, die donkere kleding droegen.

Share