Uitslaande brand in woning Dinxperlo

Geplaatst op: 25 december 2011, 00:49

DINXPERLO – Op Kerstavond  omstreeks vijf over half acht  moest de brandweer van Dinxperlo uitrukken voor een uitslaande woningbrandaan de Spoorstraat in Dinxperlo. Toen de brandweer arriveerde was er al sprake van een uitslaande brand. Een brandweerman die in de Spoorstraat woont, zou de melding hebben gedaan. Het betrof hier het middelste pand van een drie onder één kapwoning.

De bewoners van de woning en de twee aangrenzende panden konden in veiligheid worden gebracht.  De bewoners hadden wel rook ingeademd en werden hiervoor behandeld en opgevangen door ambulancepersoneel.De brand is volgens officier van dienst Jan Hesselink van de brandweer ontstaan op de benedenverdieping. Over de oorzaak tast men nog in het duister. De politie gaat een onderzoek in de woning uitvoeren zodra dat mogelijk is.

De trap naar de bovenverdieping was door het vuur niet meer toegankelijk. De brandweer besloot daarom naast de beschikbare tankautospuiten tot het inzetten van de hoogwerker uit Doetinchem. Op de eerste verdieping had men de brand vrij snel onder controle, maar de vuurhaard op de bovenverdieping en zolder woedde hevig.

Het nablussen gaat nog tot rond middernacht duren. Burgemeester Berghoef was aanwezig om de situatie te bekijken. Stichting Salvage zal verder zorg dragen voor de opvang van de getroffen bewoners die tijdelijk een ander onderdak zullen moeten zoeken.

Share