Meisje raakt bekneld na aanrijding

Geplaatst op: 11 oktober 2006, 14:00

Silvolde – Een 36-jarige automobiliste uit Silvolde is op woensdagmiddag (11/10) in botsing gekomen met een 42-jarige automobilist uit Ulft. Haar 5-jarige dochter, die bij haar in de auto zat, raakte zodanig bekneld dat ze door de brandweer uit de auto bevrijd moest worden. Twee vriendinnetjes die eveneens in de auto zaten, bleven ongedeerd. Moeder en dochter zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto’s moesten worden afgesleept.

De politie kreeg omstreeks 16.10 uur een melding dat er een ernstig verkeersongeval had plaatsgevonden op de kruising van de Koninksweg met de Toldijk. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de brandweer al druk bezig om het 5-jarige meisje uit te auto te bevrijden.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de vrouw over de Koninksweg in de richting van Silvolde reed, toen zij op de kruising met de Toldijk geen voorrang verleende aan de man uit Ulft. Een botsing tussen de twee auto’s was het gevolg. De auto van de vrouw belandde in een weiland. Als gevolg hiervan raakte haar dochter zodanig bekneld, dat de brandweer eraan te pas moest komen om haar uit de auto te bevrijden.

Twee vriendinnetjes die eveneens in de auto zaten, konden zonder problemen de auto verlaten. Zij zijn voor controle overgebracht naar een huisartsenpost, waar bleek dat ze geen letstel hadden opgelopen. Moeder en dochter zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleken ze allebei een hersenschudding te hebben. Beiden zijn ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Beide auto’s raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept door een sleepbedrijf.

Share