Twee doden door blikseminslag op begrafenis

Geplaatst op: 25 augustus 2006, 14:00

VORDEN - Tijdens een begrafenis in het Gelderse Vorden zijn vrijdagmiddag twee mensen dodelijk getroffen door de bliksem. Drie andere slachtoffers zijn gewond geraakt en opgenomen in een ziekenhuis.
Een persoon overleed direct. Een ander werd eerst nog gereamineerd, maar overleed enige tijd later. De drie gewonden zijn na reanimatie naar een ziekenhuis gebracht. Hun toestand is stabiel maar zij moeten ter observatie nog een nacht blijven.De begrafenis van een erelid van muziekkorps Sursum Corda vond rond 15.00 plaats aan de Kerkhoflaan. De slachtoffers zijn allen lid van een muziekkorps dat op de begrafenis had gespeeld. De teraardebestelling was aan de gang toen de bliksem insloeg. Zo’n honderd mensen waren aanwezig op de begrafenis. Locoburgemeester Volgens locoburgemeester André Baars sloeg het weer tijdens de teraardebestelling plotseling om. ‘De bliksem sloeg in en iedereen viel om. Vijf van hen stonden niet meer op.’ Hij noemde het gebeuren een grote klap voor de gemeenschap. Baars prees de begrafenisbezoekers om hun daadkrachtige optreden na de blikseminslag. Aanwezigen probeerden de slachtoffers te reanimeren tot een ambulance ter plaatse kwam   Opvang De gemeente richtte direct na het ongeval een opvang in een lokaal café in, waar slachtofferhulp voor alle getuigen en nabestaanden beschikbaar is. Ook de predikant die de begrafenisdienst leidde is daar aanwezig. Later op de avond werd een informatiebijeenkomst georganiseerd voor alle dorpsbewoners.

Een gemeentewoordvoerster liet weten dat er grote verslagenheid heerst in het kleine en hechte dorp. Maandagavond organiseert de gemeente een besloten bijeenkomst voor alle leden van de muziekvereniging

Share