Brand richt grote schade aan

Geplaatst op: 29 juli 2006, 14:00

Didam - Bij een grote brand zijn zaterdagochtend aan de Hogenendsweg drie auto’s in vlammen opgegaan. Twee woningen liepen aanzienlijke- en één woning liep geringe brandschade op. Gelukkig raakte niemand gewond.

De brand werd omstreeks 02.30 uur ontdekt door een buurjongen die na een kaartavondje thuis kwam. Een auto bij de buren  (man, vrouw, dochter (12) en logé) onder de carport bleek in brand te staan. De vlammen sloegen over naar de carport en een bestelbus op dezelfde oprit. Ook vatte de auto op de eigen oprit vlam en kregen de vlammen grip op de houten aftimmering van de zijgevels van beide woningen. Het vuur sloeg naar binnen en zorgde voor een aanzienlijke schade in beide woningen.

De jongen had z’n buren en moeder inmiddels wakker gekregen en buurtbewoners die door het lawaai wakker waren geworden, waarschuwden de buurvrouw van een aangrenzende woning. De schade in haar woning is beperkt gebleven. 

Inmiddels waren de hulpverleningsdiensten gewaarschuwd en werd de brand bestreden door de korpsen van Didam en Wehl. Verder werd er een hoogwerker ingezet. De brandweer had het vuur om 03.40 uur onder controle, waarna het nablussen kon beginnen.

Gelukkig raakte er niemand gewond en bij het begin van de brand heeft een agente het konijn van de 12-jarige nog kunnen redden. De burgemeester van de gemeente Montferland kwam ter plaatse en heeft met alle gedupeerden gesproken. Alle bewoners zijn elders ondergebracht en de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Share