Moeder overleden, zoon in kritieke toestand

Geplaatst op: 27 juli 2006, 14:00

Aanvulling op eerdere berichtgeving.

Neede - De 77- jarige vrouw die woensdagavond in Neede zwaar gewond raakte bij een brandstichting in haar woning is in de loop van de nacht aan haar verwondingen overleden. De 48-jarige zoon ligt in kritieke toestand in het brandwondencentrum in Beverwijk.

Een familiedrama, dat bleek duidelijk toen rechercheurs woensdagavond de eerste verklaringen van buurtbewoners optekenden in het onderzoek naar de brandstichting in een Needse seniorenwoning aan de Holtplas. 

Ten gevolge van de brand, die rond 18.25 uur werd gemeld, is de moeder afgelopen nacht aan haar verwondingen overleden. De elders in Neede woonachtige zoon, die verantwoordelijk wordt gesteld voor de brandstichting is woensdagavond laat nog met spoed overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Zijn toestand is kritiek en aan een politieverhoor valt dan ook voorlopig niet te denken.

Donderdagmiddag heeft er sectie op het stoffelijk overschot van de bejaarde vrouw plaatsgevonden. Daarbij is gebleken, dat de vrouw ten gevolge van de brand is overleden. 

Buurtbewoners hebben direct na het ontdekken van de brand hulp verleend. Zij wisten de vrouw uit de brandende woning te krijgen en hebben haar kleding geblust en nat gehouden. De vrouw is met een gealarmeerde traumahelikopter naar Groningen vervoerd en vannacht aan de gevolgen van de brandstichting overleden. Twee buurtbewoners raakten bij de hulpverlening licht gewond.

Voor de buurtbewoners is donderdagmiddag een slachtofferbijeenkomst georganiseerd. Naast de burgemeester hebben medewerkers van het Bureau Slachtofferhulp, de Brandweer en de Politie een bijdrage aan deze besloten bijeenkomst geleverd. 

Het onderzoek naar de aanleiding van dit familiedrama wordt voortgezet.

Share