Winterswijker met neppistool aangehouden

Geplaatst op: 27 juli 2006, 14:00

Winterswijk – De politie heeft rond het middernachtelijke uur op de Ratumsestraat een 25-jarige Winterswijker aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder op de avond tijdens een ruzie met een pistool te hebben gedreigd. Het vuurwapen is veilig gesteld, waarbij bleek dat het om een neppistool ging.

De politie kreeg woensdagavond rond 22.50 uur een melding dat er in het centrum ter hoogte van scapino iemand met een pistool stond te zwaaien. Bij de komst van de agenten nam de jongeman de benen, maar zijn identiteit werd wel bekend.

Een zoekactie leverde in eerste instantie niets op, maar tegen middernacht werd de jongeman op de Ratumsestraat aangetroffen. Het pistool werd aan de politie overgedragen. Bij controle bleek het om een nepwapen te gaan. 

De verdachte is ingesloten en donderdag verhoord. Een ruzie met plaatsgenoten heeft kennelijk ten grondslag gelegen aan het incident. De politie moet nog een paar mensen horen en maakt proces-verbaal op. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Share