Een aanhouding bij Teenage party City Lido in Groenlo

Geplaatst op: 24 september 2011, 16:55

Groenlo – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 september een 19-jarige jongen uit de gemeente Oost Gelre aangehouden nadat hij een agent een kopstoot gaf. De agent probeerde te bemiddelen in een groep vechtende jongeren.

Surveillerende agenten zagen rond 23.10 uur een conflict ontstaan in een groep jongeren aan de Kerkwal in Groenlo. De agenten wilden de groepen van elkaar scheiden. Eén agent sprak een 19-jarige jongen aan die erg agressief reageerde. Toen de agent hem van de andere jongeren wilde scheiden gaf hij de agent een kopstoot.

Om verder geweld te voorkomen heeft de agent hem direct overmeesterd. Hierbij raakte de jongen gewond aan zijn neus. De agent liep een lichte verwonding in zijn gezicht op. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. Na de medische behandeling aan zijn neus is hij overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor.

Onacceptabel

Geweld tegen politieagenten wordt niet getolereerd. Het beleid van het Openbaar Ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten naar politieambtenaren een extra zware strafeis tegemoet kunnen zien.

Share