Zelhem wint Ludieke brandweer wedstrijden Aalten

Geplaatst op: 21 augustus 2011, 21:30

AALTEN -Op zondag 21 augustus organiseerde de brandweervereniging Aalten de jaarlijkse ludieke brandweerwedstrijden. Dit evenement werd gehouden op het terrein van de Gemeentewerken aan de Derde Broekdijk in Aalten. Deze ludieke brandweerwedstrijden zijn ontstaan in de voormalige regio Achterhoek.

Doel van deze wedstrijden is om de onderlinge contacten tussen de korpsen op een ludieke manier te verstevigen. Ondanks de vele veranderingen en schaalvergroting die de clustervorming met zich meebrengt zijn deze ludieke wedstrijden gebleven. Diverse korpsen uit Brandweer Oost en Brandweer Achterhoek West streden zondag om de fel begeerde wisselbeker. De brandweervereniging Aalten had een aantal unieke spelletjes bedacht. Er was bijvoorbeeld ringsteken met een oude Volkswagen Kever.

De stuurinrichting was gemanipuleerd, meende men naar links te sturen, dan reed de auto naar rechts en omgekeerd. Ook moest men onderweg een keer van band verwisselen. Er lagen een stapel banden gereed, alleen vindt de goede maat maar tussen een stapel autobanden met verschillende bandmaten. Ook het spel ‘Hijs um vol’ vroeg veel behendigheid van de brandweermannen. Achter de gemeentewerf ligt de Keizersbeek. Deze leende zich uitstekend voor een survivalbaan.

Ook moest men een parcours afleggen met een slachtoffer op een schepbrancard. Bijzonder was de opdracht om een auto op vier bierglazen te zetten. Al deze opdrachten kostten zondag erg veel energie mede door het drukkende weer. De opdrachten waren extra zwaar omdat debrandweermannen de opdrachten uitvoerden in hun brandweerpakken. Dit was flink zweten voor de deelnemers. Gelukkig kon men later verkoeling zoeken in het zwembad op het terrein van de Gemeentewerken. De brandweerwedstrijden trokken veel publiek.

De brandweervereniging Aalten had veel werk gemaakt met het uitzetten van een uitgebreid parcours en zorgde voor een goede catering voor de gasten uit de regio.

Heren en Dames tot volgend jaar in Zelhem redactie 112achterhoek-nieuws

Uitslag Ludieke brandweer wedstrijden  Zondag 21 augustus Aalten

1 Zelhem                        44.5  p

2 Wehl                            42.   p

3 Doesburg                    39.5  P

4 Anholt                          39     p

5 Vorden                        37     p

6 Dinxperlo                    35.5  p

7 Lichtenvoorde            30.5   P

8 Didam                         20.5  p

Share