Vrouw via babbeltruc van ketting bestolen; politie waarschuwt voor oplichters op straat

Geplaatst op: 12 juli 2011, 17:48

Winterswijk – Een 65-jarige vrouw uit Winterswijk is maandag 11 juli op de kruising van de Bataafseweg met de Kottenseweg in haar woonplaats het slachtoffer geworden van een zogeheten babbeltruc. Een onbekende vrouw had de Winterswijkse via een truc haar ketting afhandig gemaakt.

De vrouw werd rond 14.15 uur op straat in het Duits aangesproken door een licht getinte vrouw met donker haar die de weg vroeg. Nadat de Winterswijkse de vrouw te woord had gestaan, gaf de onbekende vrouw haar als blijk van dank een gouden ketting en wilde die om de nek van de vrouw doen. Toen de vrouw dit weigerde en verder wilde lopen, stapte de onbekende vrouw bij een manspersoon in een grijze auto, die wegreed in de richting van Winterswijk en Aalten.

Kort daarna merkte de Winterswijkse dat haar eigen gouden ketting verdwenen was. Deze is kennelijk ongemerkt door de onbekende vrouw weggenomen toen zij haar de andere ketting om wilde doen. Het signalement van de dader luidt: vrouw van 30 à 35 jaar, lang zwart haar met een lila truitje en een paarse rok. Ook op de Veluwe vond maandag een soortgelijk incident plaats. Vermoedelijk zijn meerdere groepjes in de regio actief.

De politie is op zoek naar getuigen .Zij kunnen hiervoor contact nemen via 0900-8844.

Share