Dieven op de vlucht na alarm

Geplaatst op: 9 juli 2011, 14:19

Varsseveld / Aalten –  De politie meldt regelmatig inbraken in bedrijfsbusjes. De ene keer gaat het om gereedschap, soms gaat het ook om de tankpassen. In Varsseveld werden in de nacht van donderdag op vrijdag 8 juli bijna twee autokrakers op heterdaad betrapt. Zij zijn vermoedelijk ook verantwoordelijk voor een inbraak in de voertuigen van een bedrijf in Varsseveld. Door het alarm is men er vandoor gegaan.

Dieven hebben het regelmatig voorzien op bedrijfsbusjes met gereedschap. Bij een kraak aan de Haverstraat in Varsseveld ,meldde de politie gisteren dat de twee autokrakers waren gevlucht. Beiden zijn waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor autokraken bij een bedrijf aan de Lireweg/ Kronenweg in Varsseveld. Van twee vrachtwagens en een bestelbusje werd in dezelfde nacht een ruit ingeslagen. Men heeft niets kunnen stelen omdat de bedrijfsvoertuigen van alarm waren voorzien. Ook in Aalten bleek bij twee bedrijfsbussen aan de Sondernweg ingebroken. Hier wordt niets vermist. De inbraken werden vrijdagochtend ontdekt.

De politie waarschuwt ondernemers om maatregelen te treffen en zeker geen tankpassen in de voertuigen te laten liggen. De politie adviseert om het busjes zodanig te parkeren, zodat men niet direct bij de achterklep of zijdeur kan komen. Parkeer het voertuig zo mogelijk onder een lantaarnpaal. Een alarm op het busje kan een boel ellende voorkomen. Merk dure apparaten en zorg dat je alle gegevens hebt wanneer je onverhoopt de dupe wordt. De gegevens worden bij een aangifte in de landelijke politiesystemen opgeslagen. De politie heeft daar veel gemak van wanneer autokrakers gepakt worden. Blokkeer ook zo snel mogelijk bank- en tankpassen wanneer deze gestolen zijn.

Share