Politie en militairen in centrum Eibergen

Geplaatst op: 25 juni 2011, 22:46

Eibergen – Zaterdag 25 juni was het centrum van Eibergen militair gebied. Door de Natres werd een aantal roadblocks opgezet en op de Brink werd een gezamenlijke commandopost ingericht. Ook liepen de vrijwilligers van de politie en de Natres gezamenlijk ‘sociale patrouilles’ in het centrum van Eibergen en werden gemotoriseerde patrouilles gereden.

Naast de oefening in het centrum werd op de Twenteroute een verkeerscontrole gehouden. Hiervoor zijn de Natres-militairen door de politie opgeleid tot verkeersregelaar.Ook zagen enkele mensen dat agenten iemand in de boeien sloeg. Het ging  niet om echte criminelen, maar om in scene gezette aanhoudingen in verband met de oefening

De oefendag was onder meer bedoeld om de bekendheid van het werk van de vrijwillige politie en de Natres-militairen te vergroten en om mensen die in hun vrije tijd actief willen bijdragen aan vrede en veiligheid te werven als vrijwilliger voor de Natres en de politie. Deze Natres-militairen zijn gelegerd op Kamp Holterhoek in Eibergen.

Share