Politievrijwilligers en militairen van het Korps Nationale Reserves (Natres) oefenen samen

Geplaatst op: 24 juni 2011, 12:27

Eibergen – Schrik niet wanneer u zaterdag 25 juni in het centrum van Eibergen bent en u militairen en agenten iemand in de boeien ziet slaan. Het gaat niet om echte criminelen, maar om in scene gezette aanhoudingen in verband met de oefening ‘Joined Forces’ van Natres-militairen en de vrijwillige politie in het district Achterhoek.

De oefendag is onder meer bedoeld om de bekendheid van het werk van de vrijwillige politie en de Natres-militairen te vergroten en om mensen die in hun vrije tijd actief willen bijdragen aan vrede en veiligheid te werven als vrijwilliger voor de Natres en de politie. Deze Natres-militairen zijn gelegerd op Kamp Holterhoek in Eibergen.

De Natres-militairen en politievrijwilligers gaan zaterdag 25 juni nauw samenwerken. De dag wordt gebruikt om te leren van elkaars protocollen en om te ervaren hoe de communicatie tussen beide partijen in geval van een calamiteit verloopt.

Wat is er te doen?

Van 08.00 tot 16.00 uur is het centrum van Eibergen militair gebied. Door de Natres wordt een aantal roadblocks opgezet en op de Brink wordt een gezamenlijke commandopost ingericht. Ook lopen de vrijwilligers van de politie en de Natres gezamenlijk ‘sociale patrouilles’ in het centrum van Eibergen en worden gemotoriseerde patrouilles gereden. Naast de oefening in het centrum wordt op de Twenteroute een verkeerscontrole gehouden. Hiervoor zijn de Natres-militairen door de politie opgeleid tot verkeersregelaar.

De politie is op deze dag met een grote wervingstruck aanwezig, de Natres met een wervingstent.

Voor iedereen

Iedereen is zaterdag 25 juni van harte welkom tijdens de oefendag op de Brink in Eibergen. Bent u geïnteresseerd in een baan bij de Natres of als politievrijwilliger, kom dan zeker langs bij de wervingstruck van de politie of de legertent van de Natres en stel al uw vragen over het vrijwilligerswerk, de opleiding en de selectieprocedure. De politievrijwilligers en Natres-militairen zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Voor de kinderen is er gelegenheid om zich te laten schminken of in een politie- of legervoertuig plaats te nemen.

Share