Tweetal ernstig mishandeld – tiental jongelui opgepakt

Geplaatst op: 23 juni 2011, 16:25

Eibergen -De politie heeft een onderzoek afgesloten naar bedreiging, openlijk geweld en poging tot doodslag, gepleegd ten opzicht van een tweetal jongemannen uit Neede. Het gebeurde tijdens het paasvuur op “de Maat” in Eibergen, op zondag 24 april van dit jaar. Een tiental jongelui in de leeftijd van 16 tot 19 jaar en afkomstig uit Eibergen is door de politie als verdachten aangehouden.

Tijdens het paasvuur, in de avonduren van de 1e paasdag van dit jaar, ontstond op het terrein op “de Maat” onenigheid tussen een groep jongelui uit Eibergen en de twee jongemannen van 23 en 24 jaar uit Neede.Het 23-jarige slachtoffer werd tijdens het incident met een volle bierfles op zijn hoofd geslagen. Hij kon op eigen kracht het terrein verlaten maar zocht medische hulp en werd vervolgens met schedelletsel in het ziekenhuis opgenomen.

Ook de 24-jarige man werd ernstig mishandeld. Ook hij moest zich onder medische behandeling stellen. Naast diverse kneuzingen werd zijn gebit fors beschadigd.Tijdens het politieonderzoek heeft de politie een tiental jongens in de leeftijd van 16 tot 19 jaar aangehouden.Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het gepleegde geweld en zijn in afwachting van een nadere beslissing van de officier van justitie op vrije voeten gesteld.

De politie heeft een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie beslist welke verdachten voor welke feiten worden vervolgd.

Share