Boom vast tussen cabine en oplegger Vrachtwagen

Geplaatst op: 21 juni 2011, 21:15

AALTEN-Op dinsdagmiddag 21 juni werd om 15.19 uur politie en brandweer gealarmeerd voor een hulpverlening aan de Admiraal de Ruyterstraat in Aalten.

Een vrachtwagenchauffeur moest uitwijken voor een scooterrijder en kwam hierdoor aan de linkerkant van de weghelft terecht. Hier raakte de vrachtwagencombinatie verstrikt in de kruin van een boom. De kruin van de boom kwam tussen de cabine en de oplegger vast te zitten. De boom raakte ontworteld. De brandweer wist de boom dusdanig weer rechtop te zetten dat de vrachtwagencombinatie weer los kwam.

Omdat de boom geheel ontworteld was leek het de brandweer beter om de boom omver te trekken. Dit gebeurde uitermate deskundig. Hierna werd de boom in stukken gezaagd. Door dit gebeuren was de Admiraal de Ruyterstraat voor langere tijd gestremd. De politie heeft de weg afgezet totdat de kust weer veilig was. De scooterrijder is er vandoor gegaan. De politie gaat deze zaak nader onderzoeken. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Alleen de boom legde het loodje.

Share