Eén schutter bij schietincident eroscentrum

Geplaatst op: 14 juni 2011, 22:38

DOETINCHEM - De politie is sinds maandagavond 13 juni met een uitgebreid onderzoek bezig naar aanleiding van het schietincident in een eroscentrum in Doetinchem. Later op de avond werden twee verdachten aangehouden. De man, een 48-jarige inwoner uit Arnhem, blijkt uit een eerste onderzoek de vermoedelijke schutter te zijn geweest.

Naar aanleiding van het schietincident en de aanhouding in Arnhem van een man en een vrouw heeft de politie inmiddels diverse verklaringen opgetekend. Allereerst kan over de identiteit van het slachtoffer nog niets gemeld worden, aangezien haar familie nog niet op de hoogte is van het gebeurde. De politie heeft hen nog niet kunnen bereiken.

Aanhoudingen

De politie kon aan de hand van informatie uit het onderzoek al snel contact leggen met de meldkamer van de politieregio Gelderland-Midden. De vermoedelijke verdachte zou uit Arnhem komen. Surveillerende eenheden van de politie Gelderland-Midden troffen de auto met twee inzittenden kort voor 20.30 uur in Arnhem aan. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt ook de eventuele rol van de vrouw, een 51-jarige Arnhemse. In de wijk Geitenkamp in Arnhem heeft de politie tezamen met de rechter-commissaris in verband met het gebeurde in Doetinchem een woning doorzocht.

Vuurwapen

Bij de aanhouding is een vuurwapen aangetroffen en veilig gesteld. Uit forensisch onderzoek moet blijken of het om hetzelfde wapen gaat, waarmee de vrouw in het eroscentrum gedood werd.

Forensisch onderzoek

Het forensisch onderzoek in het eroscentrum is nog niet afgerond en vindt ook vandaag nog plaats. Ook in Arnhem heeft een forensisch onderzoek plaatsgevonden en beide politieregio’s werken in dit onderzoek nauw samen.

Motief

Hoe begrijpelijk ook, en de vraag wordt door menigeen gesteld, maar in deze fase van het onderzoek worden er nog geen mededelingen gedaan over een eventueel motief.

 

Share