Verdachten schietincident achter ziekenhuis Doetinchem op vrije voeten gesteld

Geplaatst op: 14 juni 2011, 17:23

Doetinchem – De drie mannen die op maandagavond 6 juni door het rechercheteam waren aangehouden in het onderzoek na de vechtpartij en het daarop volgende schietincident in Doetinchem zijn het afgelopen weekend op vrije voeten gesteld. Er zijn op dit moment onvoldoende aanwijzingen, dat zij bij het daadwerkelijke schietincident betrokken zijn geweest. Voor de openlijke geweldpleging blijven zij als verdachten aangemerkt.

De politie heeft de afgelopen dagen de drie mannen die waren aangehouden in verband met de vechtpartij en het daarop volgende schietincident in Doetinchem, uitgebreid verhoord. De mannen waren in het onderzoek naar voren gekomen en hadden zichzelf bij de politie gemeld. Uit de onderzoeksverrichtingen van het rechercheteam zijn er op dit moment onvoldoende aanwijzingen, dat de mannen betrokken zijn geweest bij het daadwerkelijke schietincident.

Het trio was voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen en in bewaring gesteld. Dit weekend bleek dat het rechercheteam voldoende duidelijkheid had over hun betrokkenheid bij de vechtpartij en zijn zij in vrijheid gesteld. Voor hun betrokkenheid bij de vechtpartij blijven zij wel als verdachte aangemerkt.

Share