Geplaatst op: 23 mei 2024, 17:08

Doetinchem -De gemeente Doetinchem heeft woensdag in het kader van de Week tegen Ondermijning in samenwerking met onder andere de politie en de arbeidsinspectie controles uitgevoerd bij veertien bedrijven op het industrieterrein Verheulsweide. Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd tijdens de actie.
 
'Het gaat bijvoorbeeld om het niet veilig opslaan van gevaarlijke stoffen', laat een woordvoerder van de gemeente weten. De bedrijven die onderzocht zijn vallen allemaal in de autobranche. Onder meer de boekhouding van autohandelaren werd gecontroleerd. Ook werd gekeken of de gegevens van de voertuigen klopten, en of de onderdelen van auto’s voldeden aan de voorschriften. Volgens de gemeente waren er geen specifieke of zwaarwegende redenen om de controles uit te voeren in deze sector. 'De afdronk van de integrale controle was positief', schetst de gemeente. 'Er is een goed beeld van de veertien bezochte bedrijven. Veel was in orde.' De bezoeken werden gedaan samen met RDW, Omgevingsdienst Achterhoek, Nederlandse Arbeidsinspectie, Laborijn en de politie.
 
De gemeente laat weten meer soortgelijke controles te gaan uitvoeren in de toekomst. "Ondermijning tolereren we niet in onze gemeente. Daarom blijven we controleren", aldus burgemeester Boumans. "Maar controleren is niet het enige doel van deze actie. Het is ook een stukje bewustwording. Let op aan wie je iets verhuurt. Of zie je iets wat niet klopt? Meld het dan. We willen een veilige leefomgeving voor al onze inwoners en bedrijven."

Share