Geplaatst op: 22 mei 2024, 22:05

Wehl /Dinxperlo -Twee Achterhoekers, uit Wehl en Dinxperlo, zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij mensenhandel en de verkrachting en aanranding van een minderjarig meisje. Een 53-jarige man uit Arnhem kreeg met een deels voorwaardelijke celstraf van 48 maanden de zwaarste straf in de zaak.
 
De Arnhemmer was volgens de rechtbank een huisvriend van de moeder van het minderjarige slachtoffer. Dit meisje was weggelopen uit een instelling en verbleef bij haar moeder. De 53-jarige man maakte gedurende vier maanden, vanaf september 2022, afspraken voor het meisje om tegen betaling seks te hebben. “De betalingen incasseerde hij zelf en het slachtoffer kreeg daar slechts een klein deel van”, meldt de Rechtbank Gelderland. “Zij werd afhankelijk gehouden van harddrugs.”
 
Een vijftigjarige man uit Dinxperlo moet een jaar de gevangenis is. Hij pleegde seksuele handelingen met het slachtoffer, terwijl hij volgens de rechter moest vermoeden dat zij werd uitgebuit. Een 64-jarige Wehlenaar werd schuldig bevonden aan verleiding tot ontucht, hij kreeg een taakstraf van 140 uur. Hij heeft het minderjarige meisje volgens de rechtbank ‘seksueel betast’. Naast eerdergenoemde straffen, moeten de drie daders ook schadevergoedingen betalen aan het slachtoffer.
 
’53-jarige man verkocht dochter’
De moeder van het slachtoffer maakte de zaak zelf bekend bij de politie. Ze meldde dat de 53-jarige Arnhemmer haar dochter verkocht, waarna het slachtoffer aangifte deed van mensenhandel en verkrachting. Overigens is de moeder zelf ook een verdachte in de strafzaak, zij moet zich later bij de rechter verantwoorden.

Share