Geplaatst op: 15 mei 2024, 17:11

Lintelo/Aalten – Het had woensdagmiddag een stuk slechter af kunnen lopen op de weg tussen Varsseveld en Aalten. Na een kop-staartbotsing vloog een gecrashte auto op een mountainbiker af, maar de fietser wist net op tijd weg te springen.
 
Het ongeluk gebeurde iets voor 16.00 uur op de N318. Er stonden enkele bestuurders stil op de provinciale weg om af te slaan naar de Beunkdijk. Een achterligger had dit niet tijdig in de gaten en reed vol in op de achterzijde van het laatste voertuig. Zijn auto kwam daarbij op de zij terecht en schoot richting het fietspad. Daar stond een mountanbiker, die door in de sloot te springen het voertuig maar net wist te ontwijken.
 
De mountainbiker raakte niet gewond, evenals de inzittenden van de auto’s. Ook andere fietsers, waaronder enkele kinderen, zagen het ongeval gebeuren. Zij hebben voor de schrik een knuffelbeertje gekregen. De auto’s raakten zwaar beschadigd en moeten worden afgesleept.
 
Vanwege het ongeluk was een deel van de N318 afgesloten. Verkeer werd door Provincie Gelderland om en om langs het ongeluk begeleid.

Share