Geplaatst op: 14 mei 2024, 13:25

Hengelo (GLD) -De twee mannen die afgelopen zondag een ongeluk hebben gehad tijdens de wegrace in Hengelo zijn overleden aan hun verwondingen. Het Franse zijspanduo Franck Bajus en Christophe Darras raakte van de baan en kwam tot stilstand in een naastgelegen weiland.
 
'Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat beide heren maandagavond aan de gevolgen van deze crash zijn overleden', laat HAMOVE, organisator van de wegraces in Hengelo, dinsdag weten in een persbericht. 'Het bestuur van de HAMOVE wil namens de vereniging op deze manier haar diepste medeleven betuigen aan de familie, vrienden en motorsportcollega's. We wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.'
 
Het is de eerste keer in de bijna zestigjarige historie van de wegraces in Hengelo dat er een coureur is overleden. Het ongeval gebeurde in de laatste race van het weekend, de tweede race van de Northern Sidecar Cup. De coureur en bakkenist werden overgebracht naar het Radboud in Nijmegen en het MST in Enschede, maar bezweken alsnog aan hun verwondingen.
 
Northern Sidecar Cup
De mannen deden mee aan de Northern Sidecar Cup, die gereden wordt op stratenciurcuits in Frankrijk, Nederland, Duitsland en België. In een zijspan zitten twee coureurs, één rijdt en de ander verplaatst zijn gewicht om te zorgen dat de zijspan in bochten stabiel blijft. De wegraces op de Varsselring waren de tweede in het zijspan-seizoen. Tijdens de race in Assen wordt het overleden duo herdacht.
 
Foto: HAMOVE

Share