Geplaatst op: 29 maart 2024, 14:03

Didam -Bij een grootschalige controle langs de A18 bij Didam is woensdag meer dan 80.000 euro geïnd door medewerkers van de Belastingdienst. Daarnaast is er door de politie beslag gelegd op 21 voertuigen en zijn er verscheidene boetes uitgedeeld, onder meer voor rijden onder invloed.
 
De grootschalige controle vond woensdag aan het eind van de middag plaats op de snelweg A18, tussen Didam en Wehl. De politie heeft elf mensen beboet voor het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur, zes kregen een bon voor te hard rijden. Daarnaast reden negen bestuurders zonder de juiste verlichting en hadden drie mensen hun gordel niet om. Vier automobilisten reden zonder rijbewijs. Drie andere bestuurders liepen tegen de lamp voor het rijden onder invloed. Door de Belastingdienst is 83.000 euro aan openstaande belastingschulden geïnd.
 
Niet alleen automobilisten werden gecontroleerd op overtredingen, ook vrachtwagenchauffeurs werden van de weg gehaald. In totaal zijn er dertien transportvoertuigen gecontroleerd, waarvan acht Nederlandse en vijf uit het buitenland. De politie trof bij een enkeling onjuiste papieren of een verlopen tachograaf aan, dat is een apparaat dat rijtijden registreert.

Share