Geplaatst op: 27 maart 2024, 16:49

Terborg -De politie zoekt een anonieme tipgever die vorige week dinsdag de naam van een mogelijke schutter heeft genoemd in het onderzoek naar de moord op Tonny ter Horst. Tonny werd ruim 23 jaar geleden doodgeschoten in Terborg, de coldcase werd recent weer opgestart vanwege nieuwe informatie.
 
De gezochte tipgever gaf de informatie vorige week dinsdag door, nog voor de speciale uitzending van Opsporing Verzocht vanuit Terborg op televisie was. “Met één van de anonieme tippers wil het coldcaseteam graag verder praten”, liet de politie dinsdagavond in de nieuwste uitzending van Opsporing Verzocht weten. “Dat is iemand die om 20.15 uur, dus nog voor onze uitzending, contact opnam met Meld Misdaad Anoniem. Diegene gaf een naam door van de vermoedelijke schutter en vertelde dat Tonny de daders overlopen heeft en op het verkeerde moment op de verkeerde plek was.”
 
De uitzending vanuit Terborg leverde de politie in totaal twintig tips op in de moordzaak, die worden nu onderzocht. De moord gebeurde op 20 oktober 2000. De toen 34-jarige Tonny was onderweg naar de toenmalige coffeeshop aan de Industrieweg toen hij werd neergeschoten. Dat gebeurde door twee mannen die even daarvoor de wietzaak hadden overvallen. De daders zijn nooit gevonden.
 
Foto: REGIO8

Share