Geplaatst op: 10 maart 2024, 16:51

Heelweg – Op een boerderij in Heelweg is zondagmiddag in een schuur een uitslaande brand ontstaan. Het gebouw stond vol met koeien, alle beesten konden worden gered.
 
De brand ontstond rond 15.45 uur op het erf van een boerderij aan de Hiddinkdijk. Het vuur werd ontdekt door een buurman die bij thuiskomst vlammen uit de schuur zag komen. Hij waarschuwde de bewoner en de hulpdiensten werden gealarmeerd. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse waaronder een hoogwerker en een waterwagen. Ze wisten de brand snel onder controle te krijgen. Enkele hooibalen moesten uit elkaar worden getrokken omdat het vuur daar naar was overgesprongen. Na enige tijd kwam het sein brand meester.
 
De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laat via Twitter weten dat de brand is begonnen in de shovel die in de schuur stond. Het dak heeft door de brand schade opgelopen. Ook is duidelijk dat er geen beesten zijn omgekomen in de brand. Omstanders hebben succesvol geholpen om de koeien veilig uit de schuur te halen.

Share