Geplaatst op: 1 maart 2024, 13:02

Didam –In een tuin in Didam is begin deze maand ook drugsafval gevonden. In de eerste dagen van het nieuwe jaar werden in uithoeken van Sinderen, Loerbeek, het Duitse Elten en Pannerden resten gevonden van de productie van harddrugs, maar dus ook bij een huis.
 
In Didam werd op 1 februari aan de Toppegaaiweg drugsafval gevonden, in de tuin bij een woning. “Het betrof een vat gevuld met afval dat afkomstig is van de productie van harddrugs”, laat een woordvoerder van de politie weten over de vondst. Er is bij het huis sprake van bodemverontreiniging. De locatie is nog niet schoongemaakt. Hoeveel drugsafval er precies in de tuin is gevonden, kunnen woordvoerders van de politie en de gemeente Montferland niet aangeven.
 
De vondst in Didam volgde op een reeks drugsdumpingen in de eerste week van dit jaar. In Sinderen, Pannerden, het Duitse Elten en Loerbeek werden vele jerrycans met honderden liters drugsafval gevonden. Naar aanleiding daarvan werden twee verdachten gearresteerd, een 22-jarige en een 33-jarige man uit Montferland. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven wel verdachten in de zaak.
 
Tienduizenden euro’s schade
Net als in Didam, hebben de vier eerdere drugsdumpingen op meerdere plekken voor verontreiniging gezorgd. De gemeenten Oude IJsselstreek en Montferland gaven eerder al aan een flinke rekening te verwachten voor de sanering van de grond. Het ging volgens de burgemeesters om een bedrag van tienduizenden euro’s.

Share