Geplaatst op: 26 februari 2024, 12:27

Hengelo- In een twee onder één kap woning aan de Fokkinkweg in het Gelderse Hengelo heeft maandagochtend een explosie plaatsgevonden. De oorzaak? Een luchtverfrisserbusje, zo meldt de politie.
 
De hulpdiensten kregen rond 10.30 uur een melding binnen van een explosie in een woning. Bij aankomst troffen de hulpverleners inderdaad een bovenverdieping aan, waarvan de ramen waren gesprongen en eruit lagen. Ook het kozijn was ontzet. Toegesnelde brandweerlieden gingen direct op onderzoek uit om te achterhalen wat de oorzaak van de explosie moest zijn geweest. Tijdens dit onderzoek werden de bewoners van de naastgelegen woning tijdelijk ontruimd.
 
De brandweer trof tijdens het onderzoek een luchtverfrisser busje aan in de plafondplaten. Volgens een woordvoerder van de politie is dat busje ontploft toen deze door nog onbekende oorzaak tegen en kacheltje was terecht gekomen. De drukgolven door de explosie zorgde ervoor dat de ruiten barsten. De schade is flink. Stichting Salvage komt ter plaatse om de schade vast te stellen en te zorgen dat de ruiten vervangen worden.
 
De bewoner van de woning die ten tijde van de explosie in de woning aanwezig was, raakte niet gewond.

Share