Geplaatst op: 8 februari 2024, 16:24

Winterswijk -Het was nog vroeg in de morgen, kort na 08.00 uur. Met een voorwerp lijkend op een schop (of bats) liep je vastberaden op de woning af. Dit was aan de Kleine Parallelweg. Tijdens het lopen stak je de schop al hoog in de lucht.
 
Bij de voordeur aangekomen, aarzelde je geen seconde en ramde je de deur enkele keren hard met de schop. Hierdoor brak het glas van de deur en ging de deurbelcamera kapot. Ook ontstond er andere schade aan en rondom het huis. Wat je deed is onacceptabel. Je zadelde de bewoner op met een flinke kostenpost. Ook zorgde je ervoor dat de bewoner zich onveilig voelt in zijn eigen huis.
 
De politie wil graag weten wie je bent en waarom je deed wat je deed. Meld je bij de politie! De politie heeft beelden van je, die ze hierbij laten zien. Nu blurren zij je gezicht nog. Dit doen ze om jou de kans te geven jezelf te melden zonder dat Jan en alleman direct weet wat je hebt gedaan. Maar: meld je wel binnen een week, anders laten zij alsnog de originele beelden zien.
 
Jij herkent jezelf vast wel. Mocht je twijfelen of jij het wel bent: je hebt een lichte huidskleur en het lijkt erop dat je op eerste kerstdag een klein baardje had. Je bent tussen de 25 en 35 jaar oud. Je droeg een lichtkleurige hoody met de capuchon over je hoofd. Ook droeg je een donkere broek.
 
Meld je op het politiebureau of bel 0900-8844. Vermeld daarbij het zaaknummer 2023591317. Hopelijk spreken ze je snel!
 
Tip de politie
Aan iedereen die deze bericht ziet: ken of herken je de man? Ook dan mag je de politie tippen! Het nummer van de gratis tiplijn is 0900-6070.
 
Waarom blurren politie een foto? Om de verdachten een extra kans te geven. Het is niet niks als je foto opeens op internet verschijnt. Iedereen ziet dat jij verdacht wordt van een strafbaar feit. Dat kan veel impact hebben. Meldt de verdachte zich niet, dan maken zij de beelden alsnog openbaar, in de hoop dat iemand hen herkent.

Share