Geplaatst op: 6 februari 2024, 16:26

Wehl -Een 22-jarige inwoner van Montferland is veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeval in Wehl waarbij een fietsster een dwarslaesie opliep. De man reed volgens de rechtbank te hard en kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd.
 
Het ongeval gebeurde op 23 mei 2022 op de kruising van de Catharinastraat met de Stationsstraat. Volgens de rechtbank reed de man, een beginnend bestuurder, te hard het ‘onoverzichtelijke kruispunt’ op. “Zijn handelen leidde tot een ongeval waarbij iemand zwaargewond raakte”, oordeelt de rechtbank. De fietsster die werd geraakt liep onder meer een incomplete dwarslaesie op. “Zij moest hiervoor langdurig revalideren en zal altijd last blijven houden van restverschijnselen”, aldus de rechtbank.
 
De rechtbank ziet ook verzachtende omstandigheden. De man is niet eerder in aanraking gekomen met justitie en zocht na het ongeval contact met het slachtoffer. Naast de taakstraf van 120 uur, heeft de man een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden opgelegd gekregen. Hieraan is een proeftijd van twee jaar gekoppeld.

Share