Geplaatst op: 10 januari 2024, 17:10

Doetinchem -Een jongeman is woensdagmiddag door het ijs gezakt op een vijver aan de Canadaparklaan in Doetinchem. De hulpdiensten rukten massaal uit.
 
De jongeman was met vrienden aan het spelen op het ijs op een vijver langs de Canadaparklaan in Doetinchem. De jongeman viel door het ijs en kreeg en liep een nat pak op. Omstanders die het zagen gebeuren belde direct 112. De brandweer, een ambulance en politiewagens spoedde zich richting het incident. De jongeman wist zelf ondertussen naar een eilandje midden in de vijver toe te zwemmen. Daar wachtte hij op de hulpdiensten.
 
De toegesnelde brandweerlieden zijn met een waadpak het water ingegaan en hebben de jongeman via een lader naar de kant geholpen. Daar werd hij door ambulancepersoneel opgevangen en nagekeken. In de ambulance kon de jongeman zich opwarmen. Voor zover bekend hoefde hij uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis en is hij door een familielid opgehaald en naar huis gebracht waar hij een warme douche kan nemen.
 
Dit incident laat maar weer blijken dat het ijs niet overal even dik is en veilig genoeg is om op te staan of schaatsen.

Share