Geplaatst op: 15 november 2023, 17:56

Ulft/ Toldijk -De zendpiraten van Handgas FM zijn zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur te horen in een radiouitzending van streekomroep REGIO8. Samen met dj Alard Ross verzorgen zij het ochtendprogramma Van Mojn tot Goedgoan, laat REGIO8-directeur Peter Berendsen weten.
 
"Die jongens hebben zo veel pech gehad", zegt Berendsen. Maandagochtend zijn alle spullen van de piratenzender uit Toldijk door onder meer de politie ingenomen, nét voor het langverwachte Boetebal van Handgas FM dat dit weekend plaatsvindt. De gemeente Bronckhorst heeft de zendpiraten expliciet gewaarschuwd zaterdag niet alsnog met een illegale radiozender te gaan draaien, anders dreigt het hele feest niet door te gaan. "De roots van REGIO8 liggen ook bij de zendpiraten", aldus Berendsen. "Wij willen hen op deze manier dan toch een eenmalig podium geven."
 
Dat de piraten uit Toldijk een ochtend legaal te horen zijn, vinden zij niet erg. "Uiteraard draaien wij niet vaak legaal, maar dit is een mooie mogelijkheid", laat mede-eigenaar Victor Ebbers van Handgas FM weten. "Wij willen echt geen risico lopen door zaterdag alsnog met een illegale zender te gaan draaien." Ook Berendsen snapt dat de allure van een legale zender tòch een stukje minder zal zijn voor de piraten: "Maar ik denk wel dat zij liever legaal zenden, dan helemaal niet."
 
Boetebal
Zaterdag 18 november staat het Boetebal in het Bronckhorster dorp op de planning. "Van oudsher heeft het die naam, omdat het feest gebruikt werd om de boetes te betalen", aldus Ebbers. Dat het boetebal deze editie weer de oorspronkelijke betekenis heeft, kon niemand aan zien komen. Toch kijken de organisatoren positief naar het aankomende weekend. Inmiddels zijn bijna alle kaartjes uitverkocht.
 
Foto: Handgas FM
 
Lees ook : https://www.112achterhoek-nieuws.nl/article/27043-illegale-zendinstallatie-van-handgas-fm-in-beslag-genomen-in-toldijk

Share