Geplaatst op: 13 november 2023, 19:00

Toldijk -In het buitengebied van Toldijk is maandag een illegale zendinstallatie van Handgas FM gevonden. De mannen achter de zender wilden met de apparatuur komend weekend uitzenden, maar die plannen gaan nu in de prullenbak.
 
De politie werd getipt over de illegale zendinstallatie. Ter plaatste bleek de nodige apparatuur in een container te staan op de locatie in het buitengebied van het Bronckhorster dorp. Er was niemand aanwezig, dus er is ook niemand aangehouden. De hele zender wordt in opdracht van de politie ontmanteld. Alle apparatuur wordt daarbij in beslag genomen. Het zou gaan om materiaal met een waarde van meer dan twintigduizend euro.
 
Handgas FM wilde met de apparatuur uitzenden rondom een festival dat komend weekend plaatsvindt. In een bericht op sociale media reageert de zender teleurgesteld: “Nieuwe mast, nieuwe kast, alles. Na veel voorbereiding bloed, zweit en tranen had alles dit weekend moeten draaien maar een grote actie van RDI (Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, red.) en Politie neemt alles in beslag.
 
Dat ging overigens niet met een hoop bombarie, zwaailichten en handboeien. "We hebben gewoon een kopje koffie met de politieagenten gedronken. Ze doen hun werk en kunnen er niks aan doen. We hebben gevraagd of ze niet alleen de zender of de antennes kunnen meenemen en de mast kunnen laten staan. Want voor het vervoeren van die mast heb je echt meerdere vrachtwagens nodig. Maar de officier van justitie was onverbiddelijk en wilde alles in beslag laten nemen", legt Victor* uit. "Normaal gesproken betaal je een kleine boete en dat is het dan. Maar het lijkt een beetje alsof ze alle piraten in de Achterhoek willen waarschuwen."
 
Toch gaan de festiviteiten komend weekend gewoon door. Of en hoe ze gaan uitzenden, blijft voor nu nog even "beroepsgeheim". "De piratenwereld kent mekaar goed. Iedereen wil ons helpen. We hebben een grote aanhang. Misschien kunnen we vanaf andere locatie uitzenden maar het moet wel leuk blijven. Niet dat de politie er aanstaande vrijdag weer staat. Maar zonder strijd geen overwinning." Dit alles veur een paar kearls die met muziek mensen schik en plezier willen bezorgen.”

Share